Blog

Web Is Our Passion. Let's Blog About It!
Πώς θα μείνουν οι χρήστες στην ιστοσελίδα σας;

Πώς θα μείνουν οι χρήστες στην ιστοσελίδα σας;

Δύσκολος θεωρείται από τους περισσότερους ο τρόπος με τον οποίο θα προσελκύσουν νέους χρήστες στην ιστοσελίδα τους, όμως ακόμα πιο δύσκολο είναι στην πραγματικότητα αυτοί οι χρήστες να μείνουν στην ιστοσελίδα και να περιηγηθούν.

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί λόγοι για τους οποίους συνήθως οι χρήστες εγκαταλείπουν από νωρίς την ιστοσελίδα όπου αν διορθωθούν θα βελτιώσουν τη σχέση των χρηστών με την ιστοσελίδα.

Το πιο σημαντικό για ένα χρήστη είναι η πρώτη εικόνα που λαμβάνει κατά την επίσκεψη του στην ιστοσελίδα. Εάν η αρχική σελίδα είναι φορτωμένη με εικόνες, ήχους ή διάφορα εφέ είναι πολύ πιθανό να μην κρατήσει τον χρήστη, ενώ μια περισσότερο minimal εμφάνιση έχει περισσότερες πιθανότητες να επιδράσει θετικά στο χρήστη.

Η αδυναμία εύκολης πλοήγησης από κινητά, tablets ή φορητούς υπολογιστές μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ο χρήστης να προτιμήσει άλλη ιστοσελίδα. Για αυτό είναι απαραίτητο το responsive web design σε κάθε ιστοσελίδα.

Εάν ο χρήστης βρει την ιστοσελίδα χαμηλά στις μηχανές αναζήτησης, είναι πιθανό να θεωρήσει μη ανανεωμένο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και άρα δύσκολα να το εμπιστευτεί. Όμως το καλό SEO θα κάνει την ιστοσελίδα πιο αναγνωρίσιμη.

Οι παραπάνω λόγοι είναι ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται συνεχώς έρευνα και σωστή ανανέωση της ιστοσελίδας.

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία