Blog

Web Is Our Passion. Let's Blog About It!
Τα οφέλη του Social Media Marketing

Τα οφέλη του Social Media Marketing

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πια ξεκάθαρη η αναγκαιότητα χρήσης του Social Media Marketing για κάθε επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη), που θέλει να ξεχωρίσει. Μιλώντας για Social Media Marketing εννοούμε την πλήρη αξιοποίηση των Social Media για την προβολή και προώθηση μιας μάρκας, ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram είναι μερικές από τις δεκάδες social media πλατφόρμες που υπάρχουν και μπορεί μια επιχείρηση να αξιοποιήσει, βλέποντας ταυτόχρονα πελάτες και κέρδη να αυξάνονται. Ωστόσο ακόμα υπάρχουν οι επιφυλακτικοί που αδυνατούν να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα του Social Media Marketing.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι προσφέρει το αποτελεσματικό Social Media Marketing σε μία επιχείρηση.

  • Αύξηση αναγνωρισιμότητας για προϊόν-υπηρεσία: Το Social Media Marketing αποτελεί το πιο εύκολο και γρήγορο μέσο ώστε να γίνουν αμέσως γνωστά τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες της κάθε επιχείρησης. Δημιουργώντας προφίλ, τα οποία θα είναι φιλικά και θα τραβάνε την προσοχή θα μπορείτε να βελτιώσετε την αναγνωρισιμότητα του εταιρικού brand σας.
  • Απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό: Όσο περισσότερα Social Media διαχειρίζεται μία επιχείρηση και όσες πιο στοχευμένες δημοσιεύσεις πραγματοποιεί, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ώστε τα social media να λειτουργούν επιτυχημένα και άρα η επιχείρηση να πετύχει τον σκοπό της και να γίνει γνωστή παντού. Μεγάλη επιτυχία θα είναι για την επιχείρηση να δώσει τα κίνητρα στους ακόλουθους (followers) να σχολιάζουν θετικά τα προφίλ και να τα κοινοποιούν και σε άλλους.
  • Σας βοηθά να γνωρίσετε τους πελάτες σας: Γνωρίζοντας ακριβώς ποιοι είναι οι ακόλουθοι σας στα Social Media, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα χαρακτηριστικά τους και τις  προτιμήσεις τους. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε άστοχες ενέργειες και γνωρίζετε ακριβώς τι ζητούν οι ακόλουθοι ώστε να γίνουν πελάτες.
  • Στοχευμένη προώθηση προϊόντων - υπηρεσιών: Τα Social Media  δίνουν τη δυνατότητα να επιλέγει η κάθε επιχείρηση το κοινό στο οποίο θα απευθύνονται οι προωθητικές της ενέργειες. Η επιλογή μπορεί να γίνεται κυρίως με γεωγραφικά, ηλικιακά, φυλετικά  κριτήρια κ.α.
  • Βελτιωμένη ταξινόμηση SEO: Όσο πιο πολλές δυνατότητες δίνονται ώστε κάποιος να μπορεί να βρει διαδικτυακά μία επιχείρηση, τόσο πιο πολύ βελτιώνεται η θέση της επιχείρησης στις μηχανές αναζήτησης. Τα Social Media προφίλ επιτυγχάνουν αυτή τη βελτίωση μέσα από συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία