Blog

Web Is Our Passion. Let's Blog About It!
Πλεονεκτήματα Eshop

Πλεονεκτήματα Eshop

Εντυπωσιακή είναι τα τελευταία χρόνια η μεταστροφή των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές αγορές. Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν την άνεση των αγορών μέσω διαδικτύου χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν και να χάσουν πολύτιμο χρόνο.

Οι επιχειρήσεις έχοντας κατανοήσει αυτή τη νέα τάση, σε πολλές περιπτώσεις έχουν ρίξει μεγαλύτερο βάρος στη σωστή λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος συγκριτικά με το φυσικό κατάστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα σωστά οργανωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να αποφέρει υψηλότερα και πιο γρήγορα κέρδη από ένα φυσικό κατάστημα που απλά λειτουργεί σωστά.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ESHOP)

  1. Μείωση Κόστους: Το κόστος δημιουργίας και συντήρησης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι σαφώς μικρότερο από το αντίστοιχο για ένα φυσικό κατάστημα. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν υπάρχει κόστος ενοικίου, λογαριασμών, μισθοδοσίας προσωπικού που αποτελούν σημαντικές επιβαρύνσεις για μία επιχείρηση.
  2. Ασφάλεια Συναλλαγών: Η ασφάλεια των συναλλαγών μέσω Internet είναι ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση, για αυτό και οι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν τις πιο τελευταίες και εξελιγμένες τεχνολογίες ασφάλειας. Η ασφάλεια πλέον θεωρείται δεδομένη.
  3. Αποτελεσματική Επικοινωνία: Υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ των καταναλωτών και της επιχείρησης μέσω live chat ή email, σε αντίθεση με το φυσικό κατάστημα όπου η επικοινωνία μπορεί να γίνει μόνο τις ώρες που το κατάστημα είναι ανοικτό.
  4. Προβολή όλων των προϊόντων: Μέσω Eshop μπορούν να παρουσιαστούν όλα τα προϊόντα είτε βρίσκονται στο χώρο του καταστήματος είτε όχι, γιατί στο φυσικό κατάστημα όσο μεγάλο και αν είναι υπάρχει αδυναμία να χωρέσουν όλα τα προϊόντα και να παρουσιαστούν.
  5. Συνεχείς πωλήσεις σε κάθε σημείο: Οι καταναλωτές δε χρειάζεται πλέον να είναι από την ίδια περιοχή για να προμηθευτούν τα προϊόντα της επιχείρησης. Ο κάθε πελάτης μπορεί ανά πάσα στιγμή μέσα στη μέρα, απ'όπου κι αν βρίσκεται, να κάνει τις αγορές του. Ενώ αντίθετα στο φυσικό κατάστημα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι βρίσκονται γύρω.

 

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία