Blog

Web Is Our Passion. Let's Blog About It!
Γιατί είναι απαραίτητο το Responsive Web Design;

Γιατί είναι απαραίτητο το Responsive Web Design;

Ο όρος Responsive Web Design εμφανίστηκε το 2011 και αναφέρεται στη δυνατότητα που έχει ένα website να προσαρμόζει δυναμικά την εμφάνιση του ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης του χρήστη. Μέχρι πριν κάποια χρόνια, η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου γινόταν μόνο από στάθερο υπολογιστή. Όσο τα χρόνια περνούσαν, άλλαζαν και οι συνήθειες και  οι προτιμήσεις των καταναλώτων.

Η χρήση των  smartphones, tablets και φορητών υπολογιστών είναι πλέον απαραίτητη ανάγκη για όλους. Για αυτό και είναι απαραίτητη ανάγκη η κατασκευή ιστοσελίδων με Responsive Design, ώστε ο χρήστης, μέσω των παραπάνω συσκευών, να μη χρειάζεται να κάνει ζουμ-ξεζούμ, αλλά με απλή κύλιση πάνω-κάτω να ενημερώνεται για το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει.

Μέσω της κατασκευής με Responsive Design δε χρειάζεται να δημιουργηθεί διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε έκδοση της σελίδας, άρα συμβάλλει σε σημαντική εξοικονόμηση χρόνου. Επίσης είναι πιο ευχάριστο για το χρήστη να συναντά μία συγκεκριμένη δομή για κάθε ιστοσελίδα από όποια συσκευή και αν επιλέξει να την επισκεφθεί.

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία