Blog

Web Is Our Passion. Let's Blog About It!
WooCommerce Vs BigCommerce

WooCommerce Vs BigCommerce

WooCommerce

Όλοι έχουμε ακούσει για το WooCommerce μέχρι τώρα. Τροφοδοτεί πάνω από 2.9 εκατομμύρια ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ορισμένα από τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία. Από την άλλη, το BigCommerce παρέχει μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν στο διαδίκτυο. Αυτή τη στιγμή το εμπιστεύονται περισσότερες από 60.000 μικρές επιχειρήσεις καθώς φυσικά και μεγαλύτερες μάρκες. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τι προσφέρει η κάθε μία.

To WooCommerce είναι ένα πρόσθετο του WordPress με το οποίο έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να διαχειριστούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς να απαιτείται να γράψουμε κώδικα. Το WooCommerce είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης πωλήσεων. Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοπούνται σήμερα στο διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ένα απο τα βασικότερα πλεονεκτήματα που έχει το WooCommerce είναι ότι είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Χρησιμοποιώντας κανείς λογισμικό ανοιχτού κώδικα μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του λειτουργίες και να κάνει διορθώσεις ανά πάσα στιγμή.

Ο σχεδιασμός του μενού είναι απλός, και δεν απαιτούνται τεχνικές γνώσεις. Έτσι, μπορεί κανείς να το εγκαταστήσει εύκολα και να ξεκινήσει να πουλάει προϊόντα στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να παρακολουθείτε λεπτομερώς τις δραστηριότητες των πελατών μέσα στο κατάστημά σας με λειτουργίες όπως είναι, οι εγγραφές, οι πωλήσεις, η παρακολούθηση μιας παραγγελίας μέχρι την παράδοση της στον πελάτη. Ακολούθως και οι πελάτες έχουν δυνατότητα να δημιουργούν το δικό τους προφίλ σαν χρήστες μέσα στο κατάστημα και να διατηρούν ένα ιστορικό παραγγελιών. Το WooCommerce προσφέρει επίσης και επιλογές για τα μεταφορικά έξοδα αλλά και για τον ΦΠΑ.

Το WooCommerce δουλεύει άψογα, όχι μόνο με το βασικό theme που συνοδεύεται αλλά και με κάθε άλλο WordPress Theme. Η παραμετροποίηση όμως γίνεται πολύ εύκολη με τη χρήση Widgets (είτε δωρεάν είτε με πληρωμή) και Shortcodes τα οποία δίνουν μια εξατομοικευμένη αίσθηση στην κάθε σελίδα.

Tο WooCommerce παρέχει ένα λεπτομερές βοηθό στον οποίο μπορεί κανείς να ανατρέξει για να βρει οποιαδήποτε βοήθεια. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι τo WordPress είναι μια ασφαλής πλατφόρμα.  Κάθε κενό ασφαλείας που κατά καιρούς προκύπτει, διορθώνεται άμεσα απο μια μεγάλη κοινότητα που είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία του. Έτσι λοιπόν, με τη σειρά του και το WooCommerce σε τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιεί αναβαθμίσεις, τόσο καλύπτοντας τυχόν κενά ασφαλείας όσο και επεκετείνοντας το πρόσθετο με νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Τέλος,  η απλότητα του σχεδιασμού και η ευκολία χρήσης που παρέχει το καθιστούν ιδανικό εργαλείο για την επιχείρησή σας.

 

BigCommerce

Το BigCommerce είναι μία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαθέτει μεγάλη ευελιξία, μέσω μιας σειράς εργαλείων, που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε άλλο επίπεδο. Προσφέρει επίσης,  ένα ευρύ φάσμα ενσωματωμένων λειτουργιών και είναι πολύ εύκολο στη χρήση, οπότε δεν χρειάζονται προηγμένες γνώσεις για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Περιλαμβάνει, επίσης, όμορφα πρότυπα για να ξεκινήσετε.

Εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα ισχυρή στο SEO, με φιλικές προς την αναζήτηση διευθύνσεις URL.

Το BigCommerce ξεχωρίζει για την διαθεσιμότητα 40+ επιλογών πληρωμής με πιστοποίηση PCI DSS. Το PCI DSS είναι το πρότυπο που πρέπει να πληρούν όλες οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας, και αυτό αποτελεί θετικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας των πελατών σας από απάτη πιστωτικών καρτών και παραβιάσεις δεδομένων.

Επίσης, θεωρείται mobile friendly πλατφόρμα, καθώς στις μέρες μας όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν τα κινητά τους για online αγορές. Προσφέρει σταθερό ηλεκτρονικό εμπόριο για κινητά, γεμάτο με προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά. Παρέχουν εγγενή υποστήριξη για επιταχυνόμενες σελίδες για κινητά.

Σαν αρνητικό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα θέματα του BigCommerce είναι ακριβά. Βέβαια, μπορείτε να εγγραφείτε και να δοκιμάσετε την υπηρεσία τους χωρίς κόστος για 15 ημέρες.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ανακεφαλαιώνοντας, η κύρια διαφορά μεταξύ του BigCommerce και του WooCommerce είναι ότι το BigCommerce είναι ένα πλήρως φιλοξενούμενο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου, δηλαδή είναι ένα λογισμικό που μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να διαχειριστείτε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Επιπλέον, το BigCommerce προσφέρει χιλιάδες ενσωματωμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου. Η πλατφόρμα σάς παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να σχεδιάσετε, να κυκλοφορήσετε και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, το WooCommerce είναι ένα πρόσθετο WordPress ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στα μέλη του WordPress να αρχίσουν να πωλούν στο Διαδίκτυο.  Επομένως, εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο WordPress στον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το WooCommerce είναι η νούμερο ένα επιλογή. Όντας μια πλήρως προσαρμόσιμη πλατφόρμα, το WooCommerce σάς επιτρέπει να διατηρείτε με συνέπεια την επωνυμία στον ιστότοπό σας και στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Τέλος, το BigCommerce λειτουργεί καλύτερα για όσους έχουν μεγαλύτερες ή ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Το εξαιρετικό σύνολο ενσωματωμένων εργαλείων και η λειτουργικότητά του θα υποστηρίξουν την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο όταν αναπτύσσετε το κατάστημά σας. Αντίθετα, το WooCommerce είναι μια ιδανική επιλογή για μικρές εταιρείες που έχουν αυτήν τη στιγμή ιστότοπο WordPress.

 

Ευχρηστία

BigCommerce

80%

WooCommerce

80%

Λειτουργίες

BigCommerce

70%

WooCommerce

80%

Value for Money

BigCommerce

50%

WooCommerce

90%

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία