Blog

Web Is Our Passion. Let's Blog About It!
Prestashop Vs Magento

Prestashop Vs Magento

Εδώ θα βρείτε μια ολοκληρωμένη σύγκριση του Magento και του Prestashop για να σας βοηθήσει να καταλήξετε στον νικητή μεταξύ των δύο κορυφαίων πλατφορμών.

Τόσο το Prestashop όσο και το Magento είναι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ανοικτού κώδικα που θα σας επιτρέψουν να ξεκινήσετε και να διαχειριστείτε επιτυχώς το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Όσον αφορά τις δυνατότητες προσαρμογής, και οι δύο λύσεις θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που έχετε υπόψη ότι θα είναι μοναδικό και θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας απόλυτα. Για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα χρειαστείτε κάποιες τεχνολογικές γνώσεις τόσο με το PrestaShop όσο και με το Magento.

Image

Το PrestaShop από το 2007 έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 300,000 eshop μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε περισσότερες από 195 χώρες! Με πολυάριθμες λειτουργίες (600 έως σήμερα) και ιδιαίτερα εύχρηστο περιβάλλον διαχείρισης ανταγωνίζεται επάξια το Magento σε υπηρεσίες και έχει αυξήσει αρκετά την δημοτικότητα του τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα θέματα του PrestaShop είναι επαγγελματικά και κομψά. Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερα από 3.000 προκριματικά πρότυπα Prestashop που θα έχουν επιπλέον δυνατότητες απόκρισης, θέματα αλλαγής χρώματος, επιλογές mega μενού, γραφικά και άλλα.

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι το prestashop θεωρείται ελαφρύ, καθώς δεν καταναλώνει πόρους από το server ούτε απαιτεί έναν αποκλειστικά δικό του server.

Αυτή η πλατφόρμα έχει απλοποιήσει την καθημερινή διαχείριση του ιδιοκτήτη του καταστήματος που θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε σημαντικά θέματα και γι' αυτό θεωρείται πιο εύκολη πλατφόρμα ώστε να προσαρμόσετε το κατάστημά σας. Θα μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το e-shop σας με τη βοήθεια προηγμένων ενοτήτων αναλυτικών στοιχείων και ταμπλό.

Βελτιώνει την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας και διαθέτει, επίσης, ένα πολύ φιλικό SEO που μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1.000.000 μέλη.

Τέλος, το κυριότερο πλεονέκτημά του είναι αυτό της ασφάλειας, και συγκεκριμένα του ασφαλούς τρόπου πληρωμών. Χρησιμοποιείται πρωτόκολλο SSL για τη συναλλαγή ώστε να μην μπορεί να υποκλαπεί.

Image

Το Magento είναι από τις καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που σήμερα εξουσιοδοτεί περισσότερους από 650.000 ιστότοπους παγκοσμίως.

Τα θέματα Magento έρχονται με αποτελεσματική και μοντέρνα εμφάνιση και καλά οργανωμένες κατηγορίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να αναπτύξετε το δικό σας θέμα Magento αν έχετε τις απαραίτητες τεχνολογικές δεξιότητες.

Το Magento είναι επί του παρόντος γνωστό ότι είναι το πιο ευέλικτο καλάθι αγορών που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Η καθημερινή διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος στο Magento είναι αρκετά απλή. Για να ξεκινήσετε και να ρυθμίσετε τον ιστότοπο όμως, θα χρειαστείτε είτε εμπειρία στην ανάπτυξη ιστού είτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει.

Επίσης, το Magento είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τα κινητά. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι άνθρωποι σήμερα τείνουν να αγοράζουν τα πράγματα χρησιμοποιώντας τα έξυπνα τηλέφωνά τους. Το Magento μας επιτρέπει να δημιουργήσετε responsive ιστοσελίδες που είναι ορατές σε tablet, smartphones και άλλες κινητές συσκευές χωρίς ταλαιπωρία.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι το Magento φημίζεται για τις απίστευτα γρήγορες ιστοσελίδες φόρτωσης. Είναι σημαντικό να φορτώνεται γρήγορα μια ιστοσελίδα γιατί όσο πιο γρήγορα φορτώνεται, τόσο ταχύτερες πληροφορίες μπορούν να ληφθούν από τους επισκέπτες του καταστήματος σας, οι οποίοι αργά ή γρήγορα οδηγούν σε σημαντική αύξηση των πωλήσεων και των ποσοστών μετατροπών.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι δυνατότητες από το Magento για το SEO είναι τεράστιες. Μια σειρά από ρυθμίσεις SEO είναι διαθέσιμες στο Magento. Ανάμεσά τους είναι μετα-ετικέτες για προϊόντα και αρχικές σελίδες, βελτιστοποίηση εικόνων, κανονικές ετικέτες για κατηγορίες και προϊόντα, επεξεργασίες αρχείων .txt κ.λπ.

Τέλος, το Magento μας δίνει μια μεγάλη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πολλά καταστήματα σε έναν ενιαίο πίνακα διαχείρισης. Με άλλα λόγια, με το Magento, τα καταστήματά σας μπορούν να οριστούν ξεχωριστά με τον μοναδικό κατάλογο προϊόντων, το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά τους. Σαν αρνητικό, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την μεγάλη διαφορά στο κόστος που έχει σε σύγκριση με το Prestashpo. Θεωρείται μια ακριβή πλατφόρμα δημιουργίας e-shop.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τόσο το Prestashop όσο και το Magento είναι πολύ δυνατές πλατφόρμες στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου. Απευθύνονται σε διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων με διαφορετικούς προϋπολογισμούς, διαφορετικές απαιτήσεις και στόχους.

Το PrestaShop είναι τέλειο για μικρές έως μεσαίες εταιρείες που αναζητούν μια εύχρηστη, εξαιρετικά προσαρμόσιμη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι πιο οικονομική και αγαπημένη πολλών ευρωπαϊκών εμπορικών σημάτων για τις πολύγλωσσες, πολυνομισματικές λειτουργίες της. Εάν η γρήγορη ανάπτυξη του καταλόγου προϊόντων και της βάσης πελατών σας δεν είναι στα πλησιέστερα σχέδιά σας και θέλετε να διατηρήσετε το κόστος χαμηλό για λίγο, πηγαίνετε στο PrestaShop.

Από την άλλη το Magento είναι μια εξαιρετική επιλογή για επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που αναζητούν καλή απόδοση και σταθερότητα κατά τις ώρες υψηλής κίνησης. Ξεπερνάει πολύ το PrestaShop όσον αφορά την ασφάλεια και την επεκτασιμότητα. Εάν έχετε πάρα πολλά SKU για συντήρηση, πάρα πολλές καμπάνιες μάρκετινγκ για εκτέλεση και πάρα πολλές εμπορικές διαδικασίες για να βελτιστοποιήσετε, επιλέξτε Magento.

Επειδή όμως, μόνο εσείς γνωρίζετε την επιχείρησή σας και την ιδιαιτερότητα που έχει, η τελική απόφαση είναι δική σας! 

 

 

Ευκολία στην εγκατάσταση

Prestashop

100%

Magento

80%

Εύκολο στη διαχείριση

Prestashop

80%

Magento

40%

Templates

Prestashop

80%

Magento

100%

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία