Blog

Web Is Our Passion. Let's Blog About It!
Συνεχής αύξηση στις πωλήσεις των online φαρμακείων

Συνεχής αύξηση στις πωλήσεις των online φαρμακείων

Το ποσοστό 50% φτάνει ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων μέσω online φαρμακείων. 

Το ηλεκτρονικό επιχειρείν παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα οδηγώντας την αγορά σε σημαντικές αλλαγές.

Η αύξηση στις πωλήσεις των online φαρμακείων για το έτος 2016 φτάνει το 52% σε σχέση με την περασμένη χρονιά με τα ηλεκτρονικά φαρμακεία να εξελίσονται στην πιο δυναμική κατηγορία ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με την ομάδα του eRetail Audit οι πωλήσεις έχουν φτάσει 112 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την κ.Έλενα Χαϊλαζοπούλου, επικεφαλής του eRetail Audit για το 2017 αναμένεται ο τζίρος των ηλεκτρονικών φαρμακείων να ξεπεράσει τα 150 εκατ.€, με ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης αύξησης από τη στιγμή όπου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα επιτρέψει τις online πωλήσεις των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από πιστοποιημένα online φαρμακεία. 

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε πως το 78% των καταναλωτών που ψωνίζουν από online φαρμακεία είναι γυναίκες, εκ των οποίων το 64% είναι ηλικίας 25-34 και το 30% ηλικίας 35-44. Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση των φορητών συσκευών αποδεικνύεται και σε αυτή την έρευνα καθώς το 25% των παραγγελιών γίνεται μέσω κινητών(8,6%) ή tablets(16,6%). 

Το καλάθι των καταναλωτών που αγοράζουν μέσω ηλεκτρονικών φαρμακείων κυμαίνεται η μέση αξία του στα 40,67€ με 3,7 τεμάχια ανά ηλεκτρονική παραγγελία. Μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζεται σε κρέμες προσώπου, αντιηλιακά, συμπληρώματα διατροφής, βρεφικές τροφές και πάνες μωρού. Η ημέρα που τα ηλεκτρονικά φαρμακεία πραγματοποιούν το μεγαλύτερο τζίρο είναι η Δευτέρα με τις περισσότερες παραγγελίες να πραγματοποιούνται τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι. 

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα τα online κανάλια που έπεισαν τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις online παραγγελίες είναι το Skroutz & Best Price, τα οργανικά αποτελέσματα και οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στη Google. 

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία